2014. nov 12.

Ez is egy tengerimalac?

írta: Zsolt Szilágyi
Ez is egy tengerimalac?

Igen! Azaz nem... nézd ez egy Scotoplanes faj ami a tengeri uborkák rokona és angolul ,,sea pig,, azaz  tengeri malac néven emlegetik,(máshol tengeri disznó, de mivel a csoportnak nincs hivatalos magyar neve, úgy hívom ahogy akarom) és szinte megkülönböztethetetlen egy tengerimalactól.

tenggvgv.jpg

A hasonlóság észbontó.
tenggbgb.jpg
Tulajdonképp az egyetlen különbség a két faj között hogy az egyiknek külön írom a nevét a másiknak egybe.Külső bélyegeik mellett belső tulajdonságaik is igen hasonlóak. Egyik fajnak sincsen agya vagy központi idegrendszere, előrehaladáshoz  a hasoldalukon találkató tágulékony zsákocskákat vízzel töltik meg, majd eresztik le , de mivel igen lassúak, gyakran tengeri tetvek és csigák telepednek meg zselészerű testükben. Bár mivel nincs agyuk erre magasról tesznek. És amikor tesznek ugyan azon a járaton keresztül teszik mint amin keresztül lélegeznek. Igen, a kloalkájukon keresztül lélegeznek. Az egyik nagy evolúciós főnyeremény hogy mi nem ezt a dizájnt örököltük. Tudom vannak odakint emberek akik nem értenek egyet de én szeretek némi távolságot tartani a légzőnyílásom és a kaksi között.
Fő táplálékuk a bármilyen mocsok ami a felszínről lesüllyed, például szerves törmelék, bálnatetem , döglött halak, Leonadro Dicaprio . Élőhelyük pedig általában a több ezres mélységek, ezért életmódjukról vajmi keveset tudunk.
Rokon fajok közé tartozik a tengeri-malac.
tengergct.jpg
Valamint a tengeri tengerimalac.
tengbzb.jpg
Valamint a totális terror tengeri tengerimalac.
tenvgv.png
Az előbbi tükrözi a tengerimalactartók leki állapotát e bejegyzés olvasása előtt, utóbbi pedig utána.
 
Mély köszönet és tisztelet  forrásomnak Ze Frank nek : https://www.youtube.com/watch?v=_y4DbZivHCY
Thank you Ze Frank
Szólj hozzá